Cara Check Company Insurans Kereta Anda

Berikut adalah tips mudah, macam mana nak check company mana yang insurankan Kereta korang atau pihak ketiga.

Info ini sangat berguna bila :
1- bila insurans kereta anda tamat tempoh,
2- nak renew insuran dan roadtax kereta
3- nak check kereta korang cover apa - sebab kadang- kadang korang renew pakai agen kan.. so kadang-kadang bila dapat policy cover note tu, korang buat balut belacan je.. bukan korang baca pun.. kan?
4- korang terlibat dalam kemalangan dan korang nak tahu info pasal insurans company pihak ketiga untuk buat tuntutan insuran seperti kecederaan diri, loss of use atau cost of repair (atau sebagainya)
sebenarnya banyak cara, tapi ini salah satu cara yang mudah.

Langkah 1:
Cara Check Company Insurans Kereta Anda
Pergi ke laman https://www.mycarinfo.com.my/ISearch Kemudian klik go

Langkah 2:
Cara Check Company Insurans Kereta Anda
Masukkan segala maklumat yang diperlukan kemudian klik enquire

Langkah 3:
Cara Check Company Insurans Kereta Anda

Anda akan dapatkan maklumat company yang insuranskan kereta anda berserta tarikh untuk anda renew semula insurans anda.

0 comment... add one now