banner
banner
banner

6 April 2017

Cara Edit Gambar Guna PicArt dan FocusnFilter


Awal april tahun ni Viral kat facebook gambar yang banyak di muat naik hasil daripada editing melalui apps PicArt dan FocusnFilter.

Jadi selitkan tutorial pada artikel ini yang di kongsikan di Facebook oleh saudara Muhammad Amir Iddin langkah demi langkah cara menghasilkan gambar seperti di atas.

Langkah 1:
Install apps PicsArt dan FocusNFilters

Langkah 2:
masuk kat picsart n pilih pic anda yg cun meletop tu... n then anda cari tools MAGIC
(tips sy nak nmpk pic tu lawa.. sy sarankan anda makeup la sikit n tmbah barang2 mcm princess gitu sikit... sebab smua ni akan ada effect nnt setelah anda selesai edit nnt)

Langkah 3:
ok step ni anda kena bersabar banyak.. tnggu dia pnya loading...
step ni mmg menguji kesabaran kita... sabar k... jangan baling nset plak nnty

Langkah 4:
tadaaaaaaa... dah siap... pic real ke kartun...
sonang bhai tuuu kannn

Langkah 5:
then tolong save

Langkah 6:
dah selesai save...
anda keluaq n discardkan dia ja

Langkah 7:
dah selesai keluaq n discard td dia akan keluaq lebih kurang macam ni....
background ni sy dah save dekat apps filternfocus siap siap dah....
Langkah 8:
step ni anda pilih add photo...
untuk nak tempek photo yg kita dah siapkan td...

Langkah 9:
step ni just nak adjust gmbar kita bg nampk elok n kemas gituuuuu.....
tekan tools eraser je nak adjust n padam kat area tepi tu

Langkah 10:
ok dah setle adjust then pergi save copat...

Langkah 11:
ok dah save kan n patah balik

Langkah 12:
ok next step....
anda kluaq dari picsart... sy xmo cerita pasal picsart dah....
step ni kita focus kat apps focusnfilter ja k...

Langkah 13:

Langkah 14:
cari tools gallery

Langkah 15:

Langkah 16:
ok.. pic ni yg kita buat kat apps picsart td then masuk kedalam app focusnfilter...

Langkah 17:

Langkah 18:

Langkah 19:

Langkah 20:

Ok dah siap


Kredit: Muhammad Amir Iddin
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 
banner