Cara Login Whatsapp di PC atau Laptop

Hari ini saya ingin kongsikan bagaimana cara untuk login whatapp melalui PC atau Laptop tanpa sebarang perisian.

Dengan login whatapp melalui PC anda boleh memuat naik apa-apa file yang terdapat di Laptop atau PC tanpa perlu menggunkan USB cable, itunes, atau card reader.

Cara ini lebih memudahkan dan secara automatic data yang terdapat pada server whatsapp akan selari dengan telefon pintar anda

Cara ini juga di katakan agak popular untuk Isteri atau Suami memantau pasangan mereka samada curang atau pun tidak.. hahaha

Langkah 1:
Pergi ke whatsapp web >> https://web.whatsapp.com/
web.whatsapp.com
Pada halaman ini anda di minta untuk scan qr code.

Langkah 2:
Pastikan telefon anda memiliki sambungan internet, barulah anda boleh login di PC
whatsapp desktop
Klik pada bahagian Settings >> kemudian klik whatsapp web/desktop

Langkah 3:
Scan QR Code yang terdapat pada halaman https://web.whatsapp.com/
Scan QR Code whatsapp

Langkah 4:
Paparan whatsapp Web
Anda telah pun berjaya login melalui PC atau Laptop

Langkah 5: (Optional)
Logout dari Whatsapp Web

Sekiranya anda menggunakan komputer pejabat atau orang lain jangan lupa untuk logout setelah selesai menggunakan whatsapp Web.

Segala chat yang terdapat pada whatsapp anda boleh di pantau melalui PC atau Laptop sekiranya anda lupa logout dan telefon pintar anda terdapat sambungan internet.

2 comments.. read them below or add one

Dedaun Comel Dedaun Comel 18 May 2017 at 21:51
Macam tu rupanya.. ingatkan wassap ni cuma dari hp je.. boleh cuba ni sebab kadang2 nak cas hp boleh guna laptop balas chat awek
Asha Lya Asha Lya 20 May 2017 at 08:17
Nice sharing, ingtkn djt hf jak blh guna..pc pun blh

Terima Kasih sudi tinggalkan komen.